CE-egyéni védőeszközök

CE-egyéni védőeszközök

Egyéni védőeszköz rendelet az Európai Parlament előtt - 2016.01.19.

2015. október 22. - HegedusMiklos

Az Európai Parlament a tegnapi napon (2015.10.21.), elfogadva a Bizottság előterjesztését további intézményközi tárgyalásokat indított el az egyéni védőeszköz rendelettervezettel kapcsolatban.

Az intézmények az Európai Unió intézményeit jelentik, ideértve a Parlament mellett az Európai Tanácsot, az Európai Unió Tanácsát és a Bizottságot is, de Európai Uniós intézmény például az EU-OSHA (Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség) is.

Ez azt jelenti, hogy a korábban meghirdetett 2015.10.27-i ülésszakon az egyéni védőeszköz rendelettervezetet az Európai Parlament nem fogja tárgyalni.

Véleményem szerint az Európai Parlament döntése az elnapolásról azon alapul, hogy (ismerve a beterjesztett javaslathoz érkezett módosító indítványokat is) elkerülje a hosszas vitát, mivel nagyon sok olyan módosító javaslat érkezett, mely a tervezet ugyanazon pontjait érintette volna.

A döntés tartalmazza az új Európai Parlamenti ülésszak időpontját is, melyen továbbra is első olvasatban fog a tervezet bekerülni, azaz

AZ ÚJ IDŐPONT: 2016. január 19.

Az Európai Parlament Belső Piac és Fogyasztóvédelem Bizottsága (IMCO) elé is újból be fog kerülni a tervezet a 2015. november 10.-i ülésükön tárgyalják majd újra és szavazni is fognak róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://ce-eve.blog.hu/api/trackback/id/tr698011443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása