CE-egyéni védőeszközök

CE-egyéni védőeszközök

Egyéni védőeszközök kategóriába sorolása

2017. augusztus 14. - HegedusMiklos

Az egyéni védőeszközök kategóriába sorolása azért fontos, mert például ez alapján lehet meghatározni, hogy milyen dokumentumok kell kísérjék az egyéni védőeszközt, milyen megfelelőségértékelési eljárást kell az adott eszköz esetében lefolytatni, időszakos vizsgálatra kötelezett lesz az egyéni védőeszköz vagy sem stb.

Az Európai Unió új 2016/425/EU rendelete az egyéni védőeszközökről több változást is tartalmaz az egyéni védőeszközök kategóriába sorolására vonatkozóan is, ennek teljeskörű hatályba lépése 2018. április 21.

Az egyik ilyen változás, hogy az egyéni védőeszközök kategóriába sorolása ezentúl kizárólag attól függ majd, hogy mely kockázatok azok, amelyekkel szemben az egyéni védőeszköz a felhasználók védelmét biztosítani hivatott.

Az alábbi táblázat csak egy részlet a kategóriába sorolásból a jelenleg hatályos 89/686/EGK irányelv szerint, azonban tartalmazza az új 2016/425/EU rendelet előírásai szerinti besorolásokat is.

A teljes táblázat kérhető a hegedus.miklos@ce-mm.hu e-mailen.

eve-kateg-1_old.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://ce-eve.blog.hu/api/trackback/id/tr8412747208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása