CE-egyéni védőeszközök

CE-egyéni védőeszközök

Egyéni védőeszközök - használati utasítás, gyártói tájékoztató

2018. január 30. - HegedusMiklos

A 2016/425/EU Rendelet, az egyéni védőeszközök területére vonatkozó új jogszabály 2018. április 21-én lép életbe teljeskörűen.


A Rendelet egyik új szabálya az alaki megfelelés hiánya, melynek előfordulása a jogszabály alkalmazásával akár az egyéni védőeszköz forgalmazási korlátozásának vagy betiltásának, visszahívásának vagy a piaci forgalomból történő kivonásának eredményével is járhat.
Az egyik ilyen alaki megfelelés hiánya az, ha a gyártó nem mellékeli az egyéni védőeszközhöz a magyar nyelvű használati utasítást (gyártói tájékoztatót).
A Rendelet előírásai alapján a használati utasítást a gyártónak kell biztosítania, ha az egyéni védőeszközt Magyarországon importőr hozza forgalomba, akkor a kötelezettség az importőrt terheli.
A forgalmazó kereskedőnek pedig még a forgalomba hozatal előtt meg kell győződnie arról, hogy az egyéni védőeszközhöz a használati utasítás mellékelve van.
A magyar nyelvű használati utasítással kapcsolatban fontos, hogy a kötelező tartalmi elemek is benne legyenek.
Az alábbi táblázat tartalmazza ezeket a kötelező elemeket mind az régi irányelvi szabályokkal, mind az új rendeleti szabályokkal együtt:

hasznalati-utasitas-1_oldal.JPG

A teljes táblázat kérhető a hegedus.miklos@ce-mm.hu e-mail címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ce-eve.blog.hu/api/trackback/id/tr9013601805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása