CE-egyéni védőeszközök

CE-egyéni védőeszközök

Soron kívüli ellenőrzés

2015. március 31. - HegedusMiklos

Egyéni védőeszközök soron kívüli ellenőrzése

Az egyéni védőeszközökre is vonatkoznak az 1993. évi XCIII. törvény 23. § (2) bekezdésének előírásai a soron kívüli ellenőrzésről, melynek lefolytatása szintén munkáltatói kötelezettség. Az egyéni védőeszközöknél a soron kívüli ellenőrzéskor elsősorban arról kell dönteni, hogy az egyéni védőeszköznek milyen szerepe volt a munkabaleset (vagy kvázi baleset) bekövetkeztében.

A soron kívüli ellenőrzéskor – sok egyéb szempont mellett – azt kell megvizsgálni, hogy az egyéni védőeszköz megtartotta-e a védelmi képességét, megfelelő maradt-e a védőeszköz védelmi szintje. Válasz kell kapni arra, hogy a rendeltetésszerűen alkalmazott egyéni védőeszköz hogyan játszhatott szerepet a munkabaleset bekövetkeztében.

A soron kívüli ellenőrzés nem feltétlenül műszaki tartalmú vizsgálat, de szükség esetén a munkáltatónak gondoskodnia kell a műszaki vizsgálatról is. Adott esetben konstrukciós hibás egyéni védőeszközre is fény derülhet a soron kívüli ellenőrzés során.

A bejegyzés trackback címe:

https://ce-eve.blog.hu/api/trackback/id/tr427322742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása